Skrifter av FKI-medlemmar

Här visar vi på skrifter som produceras av våra medlemmar.
Har du gett ut något i någon form, det behöver inte vara just en bok, är du välkommen att presentera det här.

 
 
Ålandsbok copy.png

”Åland , Vandra   Cykla  Paddla”

Åland ligger nära oss, det är lätt och förhållandevis billigt att ta sig dit och här är svenska det officiella språket. Åland omfattar inte bara fasta Åland utan även en stor del av det som i sjörapporterna kallas Skärgårdshavet. Hela denna unika skärgård är ett eldorado för kajakpaddling och annat friluftsliv. I denna guidebok, utgiven på Vildmarksbiblioteket, beskrivs 26 vandringsturer, 11 cykelturer och 27 paddlingsturer. Totala antalet sidor är 285. Beskrivningarna bygger på egna rekognoseringar i samverkan med Ålands Turistbyrå. Varje beskrivning innehåller faktasammanställning  (t.ex. startplats,  längd, lämplig karta, kajakuthyrare mm), ingående ledbeskrivning så att du hittar rätt, rastplatser, karta och ofta även foton. Här finns också avsnitt om Ålands historia, natur, kulturella evenemang, muséer och mycket annat. Ett särskilt avsnitt listar alla boenden du kan finna på Åland och i skärgården.

Boken finns till försäljning i bokhandeln. Se även förlagets hemsida www.vildmarksbiblioteket.se.

Jag har även boken till privat försäljning. Kostnad 200 kr. Mailadress är olle-persson@hotmail.com.

 
 
bok väner copy.png

Paddlingsturer i Vänerland

Vänern är ett innanhav. Det är Västeuropas största insjö och Europas tredje största sjö efter de stora ryska insjöarna Ladoga och Onega. Vänerns sammanlagda strandlinje är mer än 2000 km. Här finns flera tusen öar, holmar och skär. Här finns ett rikt fågelliv. Fisket är betydande. Vänern är ett eldorado för turpaddling. En ytterligare bonus för friluftsälskaren är det faktum att detta är Sveriges kanaltätaste område. Glöm trängseln i Bohusläns och Stockholms skärgårdar. I Vänern kan du faktiskt få en egen vik med badstrand för dig själv. I guideboken ”Paddlingsturer i Vänerland” presenteras på 157 sidor över 40 olika paddlingsturer med kartor, foton och ingående beskrivningar av hur du tar dig fram och hittar runt. Här finns faktabeskrivningar över sevärdheter du möter under turerna. 

Guideboken ges ut på förlaget Vildmarksbiblioteket. Se hemsida www.vildmarksbiblioteket.se. Boken finns till försäljning i hos bokhandlare och kartspecialister.

Undertecknad författare till boken, tillika medlem i FKI sedan 1973, kan också tillhandahålla boken till priset 150 kr.

Kontakta mig på mail olle-persson@hotmail.com.